Proces usuwania FanPage’y wydłużony do 14 dni

Opublikowano 19 Sie 2011 w Facebook, Social Media

Wreszcie! Facebook wprowadził zabezpieczenie przed sytuacją, w której prowadzony przez nas FanPage zostaje celowo lub przypadkowo usunięty. Do tej pory widok 20 osób w zakładce „Zarządzaj administratorami” wywoływał u mnie zwykle poczucie strachu. Nigdy bowiem nie wiadomo, kto do zalogowanego konta z adminem na Facebooku może mieć dostęp.

Na szczęście dzięki wprowadzonej aktualizacji przypadkowe usunięcie FanPage’a nie oznacza całkowitego usunięcia z Facebooka. Na taką decyzję (całkowite usunięcie FP) administrator może się zdecydować dopiero po 14 dniach od kliknięcia w „Usuń stronę”.

W ciągu 14 dni możemy rzecz jasna zrezygnować z usuwania, wystarczy anulować czynność w ustawieniach strony.

Nie wiem jak Wy, ale ja – Lubię to!